Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Για να ξέρετε

Επειδή σήμερα φεύγω διακοπές και εκεί που πάω (Χαλκιδική) μπορεί να με φάει κανένα σκυλόψαρο, πρέπει να προλάβω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Μη νομίζετε δηλαδή. 

Πάντα στη ζωή μου, μα πάντα, είμαι ασυνεπής! Σε όσα λέω; Ασυνεπής! Σε όσα κάνω; Ασυνεπής! Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα.. Αυτή η ανάρτηση είναι γραμμένη για εσάς. Τουλάχιστον για κάποιους από εσάς. Θα διαβάσετε και τα ονοματάκια σας κάπου προς τα κάτω. 

Θα σας πω παραδειγματάκια της ασυνέπειας που με διακατέχει για να το καταλάβετε και να σας προειδοποιήσω. Κάποιοι θα καταλάβετε ότι ανήκετε σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες.

Παράδειγμα 1ο: Ραντεβού
Στήνω όλον τον κόσμο. Όπου και να είμαι. Δεν το κάνω επίτηδες. Απλώς, ποτέ δεν μπορώ να είμαι έτοιμη στην ώρα μου όταν πρέπει.
  • Έχω ραντεβού με γκόμενο πριν γνωρίσω τον Αυτόν. Το ραντεβού ήταν στις 17:30 σε μία καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πήγα μετά από 3 ώρες. Και ο τύπος ήταν εκεί και με περίμενε. Καλός βλάκας.
  • Γνωρίζω τον Αυτόν και είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στο σπίτι μου. Είναι εντελώς αποπροσανατολισμένος, οπότε μιλάμε και Του δίνω οδηγίες για το πώς θα έρθει. Μου λέει να βρεθούμε εκεί που ξέρει και εγώ επιμένω πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα όπως Του έχω πει και ότι θα το βρει εύκολα. Καταλήγει να με περιμένει πάνω στη Λαγκαδά για 4 ώρες κλεισμένος μέσα στο αυτοκίνητο. 
  • Σε κάθε ραντεβού μας στις αρχές, με περίμενε τουλάχιστον μισή ώρα. Μόλις πήρε θάρρος, με έπαιρνε τηλέφωνο ότι ξεκινάει στις 6 και ερχόταν στις 7 για να μη με περιμένει.Όταν το κατάλαβα, άρχισα να Τον στήνω και πάλι.
Παράδειγμα 2ο: Τηλέφωνο
Παρασκευή 1 του μηνός και ώρα 12:00
Φίλη: Έλα ρε. Έγινε αυτό και εκείνο και το άλλο..
Εγώ: Ρε να σου πω, πριν μου τα πεις να σε πάρω σε ένα λεπτάκι εγώ; Έχω λίγη δουλίτσα.
Φίλη: Ναι ρε, κάνε δουλειά σου. Περιμένω. 

Δευτέρα 31 του μηνός 12:01
Εγώ: Έλα φίλη. Για πες τώρα τι έγινε..
Φίλη: Σ' ευχαριστώ που με πήρες μετά από 1 λεπτό και 1 μήνα..

Ποτέ δε με θυμάμαι να λέω σε κάποιον ότι θα τον πάρω πίσω σε 1 ή 3 λεπτά όπως συνηθίζω να λέω και να παίρνω. Ποτέ, ΠΟΤΕ! Μπορεί να περάσει όντως 1 μήνας και να πάρω. Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα με το συνομιλητή, είναι ότι έχω πρόβλημα ασυνέπειας. 
Οι φίλοι μου λένε: "Αν θέλεις ν' αυτοκτονήσεις, πάρε την Αυτή τηλέφωνο σε άκυρη στιγμή, προσπάθησε να τη ρωτήσεις τι κάνει και μόλις σου πει σε παίρνω πίσω σε 1 λεπτό, απλώς κράτα την αναπνοή σου. Θα πεθάνεις άμεσα και χωρίς να βασανιστείς".

Παράδειγμα 3ο: Κανονίζω (ή μήπως όχι;)
Κανονίζω να δω ταυτόχρονα πολύ κόσμο. Μέσα σε μία ημέρα, μπορεί να κανονίσω και 5 καφέδες με διαφορετικές παρέες. Ενώ είμαι χαρούμενη που θα τους δω όλους όσους θέλω, μετά από λίγο βαριέμαι. Βαριέμαι το ότι πρέπει να τρέχω πέρα δώθε, να λέω ξανά τα ίδια και τα ίδια όταν με ρωτάνε τα νέα μου κλπ. Στο τέλος, θα βγω μόνο με τους μισούς ή και με κανέναν. 
Επίσης, υπάρχουν άτομα που θέλω πολύ να δω και όλο λέω να κανονίσω να τα δω και όλο δεν το κάνω.  Δε σημαίνει απολύτως τίποτα αυτό. Συνεχίζουν να είναι άτομα που θέλω να δω αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν το κάνω.

Παράδειγμα 4ο: Μηνύματα
Εγώ: Θα σου στείλω μήνυμα σε λίγο για να σου πω (οτιδήποτε). 
Μην περιμένεις να σου στείλω μήνυμα! Όχι φίλε. Με τίποτα μάλλον. Το πιο λογικό είναι να με πάρει ο ύπνος ακόμα και στην καρέκλα που κάθομαι παρά να στείλω μήνυμα. Δεν είναι ότι δεν το θέλω. Είναι και πάλι το θέμα της ασυνέπειας. Ενώ το έχω στο μυαλό μου ότι είναι κάτι που πρέπει  και θέλω να κάνω, δεν το κάνω ποτέ.

Παράδειγμα 5ο: Ετοιμασίες
Ετοιμασίες για οπουδήποτε. Πάντα της πιο τελευταίας στιγμής. Εγώ υποθετικά πρέπει να φύγω από το σπίτι σε μισή ώρα, να πάω να κορνάρω στον Αυτόν και να κατέβει από το σπίτι για να φύγουμε διακοπές. Ναι καλά. Συζητάμε προχθές:
Εγώ: Πότε να φύγουμε;
Αυτός: Δευτέρα.
Ε: Θα φύγουμε όμως πολύ πρωί. 
Α: Όταν λες πολύ πρωί, τι ώρα εννοείς;
Ε: 8 το πολύ θα έχουμε φύγει για να μη μας περιμένουν τα παιδιά και να μην πετύχουμε πολλή ζέστη.

Συζητάμε χθες:
Α: Πήγαινε σπίτι σου αν είναι για να ετοιμάσεις τα πράγματά σου.
Ε: Θα πάω, θα πάω.
Α: Τώρα να πας, άσε τα σκυλιά.
Ε: Καλά φεύγω. 

Μετά από 3 ώρες, με παίρνει τηλέφωνο.
Α: Έλα, τι κάνεις και αργείς να το σηκώσεις;
Ε: Κοιμόμουν. Τι έγινε;
Α: Ετοιμάστηκες;
Ε: Όχι γιατί κοιμόμουν. Θα τα κάνω σε λίγο.

Μετά από 1 ώρα:
Α: Τα έκανες τα πράγματα;
Ε: Έκανα μπάνιο. Τώρα θα βγω με τα παιδιά και θα τα κάνω το βράδυ.
Α: Καλαααααααααα!

Στις 20:30
Α: Έλα πού είσαι; 
Ε: Είμαι έξω με τα παιδιά. 
Α: Να περάσω να σε πάρω να πάμε για φαγητό; 
Ε: Πάμε.

Πάμε για φαγητό. 
Α: Αύριο θα περάσεις στις 8 και...
Ε: Α, όχι! Δεν μπορώ στις 8.
Α: Γιατί;
Ε: Γιατί δεν ετοίμασα τα πράγματά μου.
Α: Καλά δεν είπες ότι θα τα κάνεις το βράδυ;
Ε: Ναι αλλά δε θα μπορέσω μάλλον, νυστάζω. Θα τα κάνω το πρωί.

Είναι πρωί. Είναι ήδη 07:38. Με έχει πάρει τηλέφωνο και τα πράγματα ακόμη δεν τα ετοιμασα. Είμαι ξύπνια από πολύ νωρίς και ακόμη είμαι Ανέτοιμη! Γέα. Θα μαλώσουμε μετά και θα λέω ότι φταίει κιόλας. 

Επειδή όμως, βλέπω το θάνατό μου να πλησιάζει και να έχει τη μορφή των χεριών Του, λέω να σταματήσω εδώ. Να πω όμως κάποια πραγματάκια πρώτα:

Έφη: Είμαι άχρηστη! Εντελώς όμως. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ περίμενα τηλέφωνό σου. Ήθελα και είχα να σου πω τόσα πολλά. Αλλά, υπάρχει και λογική εξήγηση εδώ. Άλλαξα συσκευή και δεν έχω νούμερα μέσα αποθηκευμένα. Μόλις είδα ότι με έπαιρνες τηλέφωνο, σκέφτηκα να σου στείλω μήνυμα. Πάω να βρω τον αριθμό σου και σίγουρα τον βρήκα! Έφηηηηηη; Δεν έχω τον αριθμό σου! Ρε Έφη, γαμώ τον μπελά μου γαμώ. Να μου στείλεις μήνυμα για να σε καταχωρίσω και πάλι. Θα τα πούμε τα υπόλοιπα τηλεφωνικώς. Φιλιά δειγματολογιάκι :)

Βάσω: Ελπίζω να καταλάβεις ότι απευθύνομαι σ' εσένα και όχι σε άλλη Βάσω. Είσαι εσύ που κάνεις πιστολάκι στο μπαλκόνι :)Να ξέρεις ότι δε σ΄ έχω ξεχάσει. Μπορεί να μη σε παίρνω αλλά δε σε ξεχνάω. Και μπορεί να σου είπα ότι θα βρεθούμε πολλές φορές αλλά θα το κάνω. Αλήθεια, θα έρθω και θα το δεις!

Ερμιόνη: Μα με την καμία δε σε ξέχασα. Θα το δεις κι εσύ. Θα βρεθούμε σίγουρα μόλις επιστρέψω. Θέλω πάρα πολύ να μου τα πεις όλα. 

Πωλίνα: Και να χαθώ, εσύ με καταλαβαίνεις. 29 του μηνός έχεις να ακούσεις πολύ πράγμα..

Φεύγω διακοπές παίδες. Καλά να περνάτε και θα σας σκέφτομαι.. Εδώ σταματάω..

Κουλίτσα, Μαρουλάκι, Μανωλάκη, Νασιάκο δεν απαντώ στα σχόλιά σας, για να κάνω τη διαφορά :) Δεν προλαβαίνω, εκτός αν θέλετε να με δείτε νεκρή. Να κάτσω να σας απαντήσω και να με σκοτώσει ο άλλος. Πολύ χάρηκα Μαρούλι που ζεις ακόμη :) Καιρό έχουμε να τα πούμε.. 

Φιλιά πολλά σε όλους και να με συμπαθάτε.. Θα μάθω να συμπεριφέρομαι όταν μεγαλώσω!!

5 σχόλια:

  1. καλά όλα τα άλλα! Αλλά να πηγαίνεις διακοπές σήμερα και να μην είσαι έτοιμη σίγουρα θα σε ΣΚΟΤΩΝΑ !!!!
    τα λέμε όταν γυρίσεις!
    τα μάτια σου 14 !Μην σκάσεις τον Αυτόν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλοι πανε διακοπες και αλλοι δουλευουν. Το σηκωμενο χερι απο ευγενια το εβαλες με κλειστα τα δαχτυλα?

    Την ξερουμε την μοιρα μας κοπελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ!Κάτω από το θαλασσοαγόρι και εγώ να αφήσω το σχόλιό μου...

    Περιμένω...απλά

    ;)

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλαξες συσκευή; ΑΛΛΑΞΕΣ ΣΥΣΚΕΥΗ;!!! Μα γιατί, δεν το καταλαβαίνω, η προηγούμενη ήταν vintage μεγάλης αξίας!
    Με το σημερινό ποστ αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί ΔΕ θα μπορούσαμε να είμαστε κολλητές. Ο Αυτός μπορεί να σηκώνει στήσιμο γιατί απολαμβάνει ανταλλάγματα. Εγώ που δεν απολαμβάνω, δε σηκώνω στήσιμο. Σηκώνω χέρι και ρίχνω φάσκελο! Μ!
    Καλά να περάσεις χαζή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να περασεις ομορφα και οσο για την ασυνεπεια καθενας με τα ελαττωματα του! Ειμαι το ακρως αντιθετο απο εσενα ;)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή