Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το Κελεπούρι

Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω; Αν σας κουράζουν τα χρώματα του μπλογκ, δεν προλαβαίνω να τ’ αλλάξω. Σόρρυ κιόλας. Αναρωτιέστε ποιο είναι το κελεπούρι; Θα το μάθετε ή θα το καταλάβετε στην πορεία..

Εργατική Πρωτομαγιά κάποτε, αργία σήμερα. Δε δουλεύω.

Ξυπνάω το πρωί. Γύρω στις 9. Σηκώνομαι, βάζω το νερό να βράζει και τρέχω στο μπάνιο. Νιώθω ότι δεν πρέπει να χάσω χρόνο. Έχω μία ολόκληρη μέρα για να καω στο ίντερνετ. Πλένομαι, κάνω καφέ και τσουπ! Κάθομαι στον υπολογιστή. Αρχίζω παίζω, βρίζω (που χάνω), χτυπιέμαι, βαριέμαι. Μπαίνω στο μπλογκ. Γράφω την ανάρτηση και λίγο πριν τη δημοσιεύσω αλλάζω τα χρώματα. Κολλάω. Αλλάζω και τη διάταξη. Η ώρα έχει πάει 1. Μιλάω με τον Αυτόν και αποφασίζουμε να πιούμε διαδικτυακό καφέ. Ανοίγουμε τις κάμερες και μιλάμε για καμία ώρα. Άκυρη η προηγούμενη ανάρτηση λοιπόν.
   
Κλείνουμε και βαριέμαι. Σκέφτομαι ότι πρέπει να μαγειρέψω. Αλλά, βαριέμαι. Θα κάνω μακαρόνια με κρέμα γάλακτος, που αγόρασα εχθές, και μανιτάρια. 
             
Σε λίγο θα μαγειρέψω, σκέφτομαι και αρχίζω και πάλι να παίζω. Το αίμα μού έχει ανέβει στο κεφάλι και νιώθω ότι θα εκραγώ. Χάνω ασταμάτητα. Αποφασίζω να μαγειρέψω.

Πάω στην κουζίνα. Βάζω την κατσαρόλα να βράσει. Επιστρέφω στον υπολογιστή. Πρέπει να πάρω εκδίκηση που έχασα. Ξανακάθομαι. Μετά από ώρα, θυμάμαι ότι έχω βάλει το νερό να βράζει. Τρέχω κλείνω το μάτι και επιστρέφω στον υπολογιστή. Καμία όρεξη για μαγειρική. Με πιέζω να σηκωθώ. Ξανασηκώνομαι μετά από αρκετή ώρα. Το νερό έχει παγώσει. Δε γαμιέται; Το ξαναβάζω και βάζω 2 κουταλιές αλάτι. Περιμένω λίγο και πετάω και 1 κιλό μακαρόνια μέσα. 1 κιλό! 1 ολόκληρο κιλό μακαρόνια. Νόμιζα ότι θα μπορούσα να τα φάω. 

Τα βάζω λοιπόν στην κατσαρόλα και φεύγω και πάλι στον υπολογιστή.  Μα καμία απολύτως όρεξη για μαγειρική. Βλέπω και την ώρα για να μην ξεχαστώ.

Κάτι μυρίζει σε καμμένο. Τρέχω στην κουζίνα. Βλέπω τα μακαρόνια. Δεν έχουν καεί, απλώς, μυρίζουν καμμένα. Σκέφτομαι πως είναι έτοιμα πια. Τα βάζω στο ματζαφλάρι εκείνο που στραγγίζουν τα μακαρόνια αλλά δεν πέφτουν όλα…. Ιδού: 



Τα κάτω έχουν καεί. Δεν πειράζει. Τα πάνω είναι ακόμη καλά. Μισό κιλό μακαρόνια πέταξα, έχω άλλο μισό να φάω. Σειρά έχει η κρέμα γάλακτος. Κόβω τα κρεμμύδια άτσαλα, τα πετάω μέσα σε μπόλικο λάδι (ξεχάστηκα και μου έπεσε λίγο παραπάνω), λέω και πάλι «δε γαμιέται;» και βάζω το τηγάνι πάνω στο μάτι. Αρχίζει και με πιτσιλάει στο πρόσωπο. Παίρνω την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο. Εδώ πρέπει να πω για το σούπερ μάρκετ.  Χθες πήγα στο σούπερ μάρκετ με την ψυχή στο στόμα. Είχα κανονίσει καφέ στις 8 και πήγα για ψώνια στις 7 και κάτι. Έτρεχα πολύ. Την κρέμα γάλακτος τη θυμήθηκα στο τέλος. Πήγα στο ψυγείο και ήταν δίπλα δίπλα μία ΝΟΥΝΟΥ και μία MEGGLE . Η ΜEGGLE  είναι γνωστή. Δεν κόβει λένε στη διαφήμιση. Ήταν και πιο φθηνή.  Έτσι πήρα τη φθηνή – γνωστή.

Τη ρίχνω και αυτήν μέσα στο λάδι (παρθένο ελαιόλαδο είχα βάλει γιατί είναι καλύτερο το παρθένο), πλένω τα μανιτάρια και τα πετάω και αυτά μέσα. Το χρώμα της όμως ήταν πράσινο από το λάδι. Άδειασα λίγο λάδι. Έπειτα, η κρέμα άρχισε να κάνει τρελά πράγματα. Φούσκωνε και ξεφούσκωνε..

 Άρχισε να μυρίζει το σπίτι…………………γλυκό! Ρίχνω και αλάτι μέσα και όλα καλά στο φτωχό μυαλό μου. Άλλαξε και χρώμα όμως. Έγινε μπεζ. Δε θυμάμαι να γίνεται έτσι ρε γαμώτο, σκέφτομαι. Μυρίζει πραγματικά πολύ έντονα κάτι γλυκό. Θυμάμαι, σκέφτομαι, αναρωτιέμαι και σκαλίζω τα σκουπίδια.. 


Η κρέμα γάλακτος δεν ήταν ακριβώς κρέμα γάλακτος αλλά κάτι με ζάχαρη για τα γλυκά. Ναι μας υποχρεώσατε, πανέξυπνοι τύποι της MEGGLE. Κάνετε ωραίες διαφημίσεις και μπερδεύετε τον κόσμο.

Και πάμε πάλι από την αρχή.. Δε γαμιέται; Θα φάω μακαρόνια με τυρί . Βάζω μία μερίδα και αρχίζω να τρώω. Μία πηρουνιά και με πιάνει σιχαμάρα. Το στόμα μου μεγαλώνει επικίνδυνα κατά 10 εκατοστά. Τρέχω στον καθρέφτη και με κοιτάζω. Όσα μακαρόνια χώρεσαν στο στόμα μου, κόλλησαν πάνω στα δόντια μου. Δεν τρώγονται. Με την καμία.

Έτσι, ο τίτλος αναφέρεται σ’ εμένα. Γιατί είμαι και γαμώ τ’ άτομα. Γιατί είμαι και γαμώ τις μαγείρισσες. Γιατί είμαι και γαμώ τα κελεπούρια! Τυχερός Αυτός που θα με πάρει :)

Και τώρα θα πάω Φιλοπάππου, πρώτον για να πω ότι κάτι έκανα κι αυτήν την Πρωτομαγιά και έπειτα για να δω τι παίζει κι εκεί.

ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ,
ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Τα φιλιά μου..
ΥΓ. Απαγορεύεται η κλοπή της ανωτέρω συνταγής. Μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο. Να βρείτε δικές σας συνταγές παλιοκλέφτες! Κι όσοι κοροϊδέψουν, θα σας βρω όταν θα γίνω διάσημη και θα με πάρει η Μενεγάκη στην εκπομπή της για να μαγειρεύω, και θα σας το χτυπήσω στη μούρη!
Γεια τώρα..

10 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχ!!!! μεγαλύτερο κελεπούρι από εμένα δεν υπάρχει στη μαγειρική. παρπιπτόντως πριν μέρες ΄κανα το εξής. έβαλα σε καφέ μιας φίλης μου κρέμα γάλακτος που όμως ήταν για μαγειρική...αηδία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και βεβαια κελεπουρι!!!!!απο οσο καταλαβα δεν αχρηστεψες την κατσαρολα,δεν εκαψες την κουζινα ,γενικα δεν χρειαστηκες πυροσβεστικη!!!λιγο το εχεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα! Λοιπόν αγαπημένο κελεπούρι!Προτείνω να σε βοηθήσω εγώ να αναπτύξεις τα μαγειρικά σου προσόντα. Ξέρω ότι τα διαθέτεις, μαζί θα τα αποκαλύψουμε!;)

    Η αλήθεια είναι ότι το ιnet μπορεί να σε κάψει εντελώς.Να τα προσέχεις αυτά!:)

    Σε φιλώ και καλό μήνα σου εύχομαι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mary
    Πότε θα κάνουμε οι 2 μας το τραπέζι σε άλλους μπλογκερ; Έχω κάποιους κατά νου που θα μπορούσαμε να στείλουμε νοσοκομείο.. Ψήνεσαι;;

    Nasia
    Σε αυτό το σπίτι δεν έχει έρθει ακόμη η πυροσβεστική. Στο προηγούμενο όμως; :)

    Σκορπινα
    Σωκράτη εσύ, σούπερ σταρ! Δεν πρόκειται να μου αποκαλύψεις τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν έχω τίποτα.
    Ευχαριστώ πάντως για την προσφορά!

    Τι να προσέχω; Σήμερα κατέστρεψα το κομοδινο από τα νεύρα μου που έχανα. Έχω καεί εδώ και κάτι χρόνια. Και να πω πως ασχολούμαι με κάτι σοβαρό; Μπα! Δεν παίζει κάτι τέτοιο.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε καλή μου, δε γεννήθηκε κανείς να ξέρει, αλλά:
    1. Πίστεψέ με, η αποτυχία είναι σχεδόν εγγυημένη οταν δεν είσαι στο δωμάτιο που μαγειρεύεις. Το θέτω έτσι γενικόλογα, γιατί θέλω να το θυμάσαι και σε κάμπινγκ αυτό.

    2. Τι σου φταίει η meggle παιδί μου που δεν πρόσεξες κοτζάμ PATISSERIE που έγραφε πάνω;

    3. Στην κατσαρολα ρίξε λίγη σόδα, ξύδι και βραστό νερό και θα καθαρίσει για πλάκα.

    4. Βρήκα τι θα κάνουμε στον πρώτο μας καφέ (μόνο καφέ δε θα πιούμε). Θα σε πάω σ'ένα γαμάτο μαγαζάκι να πάρεις κρέμα γάλακτος μαγειρικής... που την πετάς στον τοίχο, κι ανοίγεις φωταγωγό. Για να κόψει η "smietana", χρειάζεσαι μαχαίρι.

    Και μουσακά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα κανω εγω και μαγειρευω μονο φορνου πραγματα, γυριζω τα δυο κουμπια στα κοκκινα, ριχνο αυτο που ειναι να ψηθει μεσα, ενα τεταρτο απο τη μια ενα τεταρτο απο την αλλη. Τελος αυτο ειναι...

    Με το τηγανι δεν τα παω καλα, γιατι αμα πιτσιλαει το λαδι καιγομαι και οταν καιγομαι νευριαζω και οταν νευριαζω βριζω!! :P

    Οταν θα πας στη Μενεγακη να με καλεσεις να την γνωρισω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλό μήνα καλή μου μαγείρισσα!!!

    κι εγω μια απο τα ίδια όταν κοιτώ την οθόνη ξεχνιέμαι. Εχω την μάνα για μπακ απ, βέβαια....

    οχι δεν θα φάω μακαρόνια. Εχθές έκανα κάτι που πολύ με δυσκολεύει να το πω πάλι.. φτού μου τι έχω πάθει πάλι. Μουσακά, γμτ.. και την κρέμα δεν την έπηξα και κρέμα και ο κιμάς είχε πολύ ζουμί... οπότε φάγαμε κάτι σαν χύμα μουσακά....

    εμ κάτι ξέρουν αυτές που βάζουν το πισιλαπιτοπι στην κουζίνα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σου έχω τη λύση:Τοστ και σαλάτα!
    Μέχρι να ψηθεί το τοστ κόβεις τη σαλάτα, οποτε είσαι στην κουζίνα και δεν υπάρχει κίνδυνος να το κάψεις παίζοντας στο ιντερνΕτ! :Ρ Επίσης δεν γίνεται να μπερδέψεις τα υλικά όταν πας στο σουπερμάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ephee
    1. Χαχαχαχαχα
    2. Χαχαχαχαχα
    3. ΟΚ
    4. Ναι εγώ θα έρθω να σε βρω και εσύ θα με τρέχεις για κρέμες γάλακτος! Στάνταρ :)

    Όσο για το μουσακά, δέχεσαι να γίνεις ο δοκιμαστής; Πρώτη πρώτη κιόλας..

    Manolog3
    Συμφεροντολόγος ε;
    Αν σου δείξω τι φούρνο έχω, θα διαλέξεις το τηγάνι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ή μπορεί και να διαλέξεις την αφαγία. Δεν παίρνω και όρκο!

    Sweet cherry - Zouzouna
    Καλό μήνα και σ' εσένα γλυκέ άνθρωπε!
    Χύμα μουσακά ε; Καλό ακούγεται. Πραγματικά, το λέω αυτό. Να μαζεύτουμε όλες μία μέρα και να κάνουμε τέτοιες σπεσιαλιτέ! Θα γράψουμε ιστορία και βιβλίο πολύ καλύτερο από της Βέφας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalo paidi alla...
    Δεν τα μπέρδεψα .. πολύ. Μα στο ίδιο ράφι με τις κρέμες γάλακτος; Εννοείται πως δε θα ελέγξω αν είναι όντως κρέμα γάλακτος. Αφού από τριγύρω έχει κρέμες γάλακτος.
    Τριγύρω κρέμα γάλακτος και στη μέση σαντιγύ! Τι είναι; Το ψυγείο του Γαλαξία!
    (δεν έχω τοστιέρα για να κάνω τοστ. Είμαι μια φτωχιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή